zondag 11 januari 2015

Pareltje #1

Het eerst pareltje dat ik wil delen zag ik langs komen op TV. Het is een 'Dutch Baby', een uit de kluiten gewassen pannenkoek zal ik het maar noemen.

Ik kwam de Dutch Baby tegen in een aflevering van de serie Bob's Burgers, welke wordt uitgezonden op Comedy Central. Het is een Canadese serie over een gezin met een eigen hamburger restaurant. In de middle of nowhere, op weg naar een kerstboom voor in huis, komt het gezin langs een restaurant. Hier ziet moeder Linda de Dutch Baby op een uithangbord ziet hangen, deze moet ze echt even proeven!

Een Dutch Baby, of in het Nederlands een Nederlands Schatje, lijkt op een soort dikke fluffy pannenkoek uit de oven. Het is echt heel makkelijk om te maken en superlekker, een soort gebakje. Dit komt omdat hij wordt bereid met slagroom in plaats van melk en er best wat bakpoeder ingaat, hierdoor wordt hij lekker luchtig en fluffy. Het is wel belangrijk dat hij na de oventijd snel wordt opgegeten anders zakt hij in en verdwijnt zijn luchtigheid.
Mijn Dutch Baby!
Hieronder kun je het zelf uitproberen, echt de moeite waard!

Ingrediƫnten voor Dutch Baby:
4 grote eieren
125 ml. slagroom
0.5 tl suiker
0.5 tl bakpoeder
Snufje zout
70 gram bloem
2 el. ongezouten roomboter.

* Verwarm de oven, met een bakblik van 24 cm erin, voor op 180 graden Celsius.
*Mix de eieren met een staafmixer heel erg luchtig, anders krijg je straks een omelet.
* Voeg de slagroom toe en klop deze ook goed op.
* Voeg de suiker, bakpoeder, zout en bloem toe en roer dit tot alle klontjes eruit zijn.
* Haal het voorverwarmde bakblik uit de oven en verwarm de oven tot 200 graden Celsius. Doe de boter in het bakblik, deze zal nu gaan smelten. Verdeel de boter met een kwast goed over de bakvorm.
* Giet het beslag in het bakblik, nu niet meer roeren! Door het warme bakblik zal het al een beetje stollen.
* Zet het beslag in de oven en haal er naar 12 minuten een mooie luchtige Dutch Baby uit.
* Lekker met een topping van (poeder) suiker, bruine basterdsuiker en kaneel of fruit.

Geniet ervan! Ik ben benieuwd of het recept gelukt is en welke topping jullie gebruiken of verzinnen. 
Xx Em

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen